Lichtkoepel kopen in 4 eenvoudige stappen

De naam zegt het al, een lichtkoepel is een koepel die licht door kan laten in een donkere ruimte. Een andere naam voor lichtkoepel is dakkoepel. Lichtkoepels kunt u open zetten, waardoor er frisse lucht naar binnen kan in de ruimte waar de lichtkoepel is toegepast. De eerste stap waar u over na moet denken bij het kopen van een lichtkoepel is de soort lichtkoepel. Als u graag meer hulp wilt dan kunt u ook gebruikmaken van onze lichtkoepel keuze hulp.

Soorten lichtkoepels

Er zijn drie verschillende soorten lichtkoepels. Er zijn enkelwandige, dubbelwandige en driewandige koepels. Het is belangrijk om hier eerst een keuze uit te maken. Een enkelwandige lichtkoepel wordt gebruikt in ruimtes die slecht tot niet geïsoleerd zijn. Hier is het niet erg als er kou of tocht naar binnen komt. Deze koepels worden vaak gebruikt in tuinhuisjes. Een dubbelwandige lichtkoepel komt het vaakst voor. Voornamelijk in bedrijfspanden en huizen. De isolatie van een dubbelwandige koepel is een stuk beter dan bij een enkelwandige koepel. Alleen de driewandige koepel isoleert nog beter. Het verschil tussen deze koepels is vooral de prijs.

De tweede stap bij het aanschaffen van een dakkoepel

De tweede stap bij het kopen van een lichtkoepel is welke variant lichtkoepel u het liefst wilt. Een opalen lichtkoepel of een heldere koepel. Een opalen lichtkoepel is niet doorzichtig in tegenstelling tot een heldere lichtkoepel. Heldere lichtkoepels zijn transparant en laten meer licht door dan een opalen koepel van melkglas. Dat verschil is vaak kleiner dan wordt aangenomen. Als een lichtkoepel opaal is dan is deze wel meer warmte werend en er kan niet doorheen gekeken worden.

Polycarbonaat of acrylaat lichtkoepel?

De derde stap die belangrijk is bij het kopen van een lichtkoepel is het verschil van materiaal waarvan de dakkoepel gemaakt is. Bij de Klusleverancier zijn de lichtkoepels verkrijgbaar in de materialen acrylaat en polycarbonaat. De keuze hiervoor ligt aan uw voorkeur. Acrylaat is over het algemeen vaak goedkoper. Polycarbonaat wordt vaak toegepast bij bedrijfsruimtes, aangezien het inbraak veilig materiaal is. Zelfs een hamer komt niet zomaar door een polycarbonaat lichtkoepel heen. Het materiaal is zeer sterk en ook sterker ten opzichte van acrylaat. De isolatiewaardes van de twee materialen zijn wel gelijk, dus daar hoeft u geen rekening mee te houden.

De afmetingen van een lichtkoepel

De laatste stap die belangrijk is bij het aanschaffen van een lichtkoepel zijn de afmetingen. Om tot de juiste lichtkoepel keuze te komen zijn enkele maten van belang.  Zo is de dagmaat belangrijk en de daksparing. Hieronder ziet u een plaatje die u van uitleg voorziet wat deze maten betekenen.

afmetingen lichtkoepel

De dagmaat is de maat van de binnenkant van de koepel en de bovenkant van de opstand.

Over Klusleverancier

Onze webshop is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar via de telefoon en via de e-mail. U kunt ons bereiken op het telefoonnummer 088-030 6290. Ons mailadres is info@klusleverancier.nl. Wij zijn bereikbaar van 8:30 tot en met 17:00. Onze medewerkers kunnen u altijd van deskundig advies voorzien over lichtkoepels of andere materialen. Dus als u vragen heeft neem dan contact met ons op! Naast lichtkoepels zijn er ook nog veel andere materialen verkrijgbaar bij onze online bouwmarkt. U kunt onder andere dakbedekking, zinkwerk en golfplaten bij ons aanschaffen.

Lees ook:

  • Geen gerelateerde onderwerpen